دانش لغت و واژگان انگلیسی یکی از مهم ترین قسمت های یادگیری زبان هست، که با یادگیری آنها دری برای ورود به زبانی جدید به روی شما باز میشه. اگر به اندازه کافی لغت حفظ نباشید هرگز نمیتونید صحبت کنید، حتی اگر گرامر زبان رو صدردصد بدونید. (قبلا در مقاله مربوط به گرامر زبان انگلیسی، درباره اهمیت گرامر صحبت شد)
در ادامه به معرفی روش های قطعی و موثر برای یادگیری و حفظ لغات زبان انگلیسی می پردازیم:
چطور لغات انگلیسی را بهتر حفظ کنیم؟
۱. فضای یادگیری ایجاد کنید. شما شاید فرصت اینکه در یک کشور انگلیسی زبان زندگی کنید را نداشته باشید، به همین دلیل باید برای خودتون یک فضای شبیه سازی شده فراهم کنید تا بیشتر در معرض زبان قرار بگيريد. به طور مثال فیلم با زیرنویس انگلیسی ببینید یا مجله و کتاب انگلیسی بخونید و یا بصورت مداوم به آهنگ های انگلیسی با متن گوش کنید.
۲. لغات جدید را در جایگاه مناسب یاد بگیرید و لغات رو به تنهایی حفظ نکنید، بلکه در جمله آنها را یاد بگیرید.
۳. لغات را در موقعیت های طبیعی و واقعی آن یاد بگیرید. به طور مثال فیلم به همراه زیرنویس ببینید این باعث میشه لغت یا عبارتی که براتون جدید هست رو ببینید و معنی آن را در موقعیت مناسب خودش یاد بگیرید و با این روش دیرتر اون کلمه یا عبارت از ذهنتون پاک میشه و زمانی که اون کلمه رو میخواید استفاده کنید به طور ناخودآگاه یاد اون صحنه از فیلم میفتید. (چون موقع تماشای فیلم هوش هیجانی شما درگیر میشود)
۴. برای یادگیری لغات جدید سعی نکنید آنها را به زبان مادری خود ترجمه کنید، بلکه سعی کنید به زبان انگلیسی برای آنها مترادف و متضاد پیدا کنید و با زبان انگلیسی آن را توضیح دهید. این کار باعث میشه تعداد بیشتری لغت هم استفاده و حفظ کنید.
۵. از روش منحصر به فرد خودتون استفاده کنید. هر زبان آموز یه استایل یادگیری منحصر به فردی داره که همین استایل یادگیری را برای او متفاوت از بقیه میکنه. پس سعی کنید استایل یادگیری خود را پیدا کنید. روش های زیادی برای یادگیری وجود داره مثل یادگیری با بازی، یادگیری با اپلیکیشن، یادگیری با کتاب، فلش کارت و … مهم نیست کدوم روش رو برای حفظ لغات انگلیسی انتخاب میکنید، مهم اینه که این روش برای شما موثر باشه.
۶. سعی کنید به صورت تعاملی آنها رو استفاده کنید این کار باعث میشه با تلفظ کلمات جدید نیز آشنا شوید اگر امکان تعامل برای شما با دیگر زبان آموزان کم هست میتونید با صدای بلند اونا رو در قالب جمله استفاده کنید.
۷. روی کلمات مفید و پرکاربرد تمرکز کنید. یادگیری لغات کم کاربرد اولا وقت شما رو هدر میده، دوما چون استفاده نمیکنید به سرعت فراموش میشن. شما نیاز به دانستن یک سری لغات در مورد شغل خودتون، سرگرمی هاتون و صحبت در مورد موضوعات روزمره دارید و خواندن مطالب تخصصی علمی و سنگین شاید هرگز به کارتون نیاد.
۸. سعی کنید لغات رو به صورت کالوکیشن یاد بگیرید. به این صورته که در مورد یک موضوع خاص یک مجموعه از لغات و عبارت های مرتبط یاد میگیرید و این بهتون کمک میکنه که در مورد یک موضوع حرف برای گفتن داشته باشید.
۹. لغات جدید رو که یاد میگیرید حتما در یک دفترچه یا گوشی خود ثبت کنید. این کار به دو علت مفید هست اول اینکه امکان مرور برای شما وجود داره و هر چند وقت یکبار یه نگاهی به آن میندازید که فراموش نکنید. دوم اینکه برای خودتون یه کالوکیشن آماده کردید. (به کلماتی که در کنار هم استفاده میشن کالوکیشن میگن)
۱۰. داستان بگویید. با لغات جدیدی که یاد گرفتید سعی کنید یک سری داستان یا خاطره در مورد خودتون تعریف کنید این کار باعث تثبیت لغات در ذهن شما خواهد شد.
۱۱. لغات را به صورت تصویری یاد بگیرید. تصور کنید با یکی از دوستان خود به زبان مادری در حال صحبت کردن هستید، دوست شما میخواد بهتون بگه مجسمه فردوسی رو دوست داری؟ قبل از اینکه عبارت مجسمه فردوسی به طور کامل از دهان دوستتان خارج شود شما به سرعت آن را در ذهن خود تصور کردید و برای کلمه مجسمه یک نماد قراردادی در ذهن خودتون قرار دادید و هر موقع این کلمه به ذهنتون میخوره به سرعت در ذهنتون اون شکل نقش میبنده. برای یادگیری و حفظ لغات در زبان جدید هم سعی کنید لغات را با تصویر یاد بگیرید، چون احتمال فراموش کردن آنها کمتر خواهد شد. دیکشنری های تصویری در این زمینه بسیار کمک کننده خواهند بود البته یه نکته مهم در این رابطه بگم حتما حتما تلفظ لغات رو چک کنید. پیج اینستاگرام لینگوییچ این مشکل رو برطرف کرده و یک دیکشنری تصویری به همراه تلفظ لغات برای شما فراهم کرده است.
۱۲. لغات رو در فواصل زمانی مختلف مرور کنید. مرور اول ده دقیقه بعد از خواندن لغت، مرور دوم ۸ ساعت بعدش، مرور سوم ۲۴ ساعت بعدش، مرور چهارم ۳ روز بعد، مرور پنجم ۱۰ روز بعد و الی آخر این کار باعث میشه لغت از حافظه کوتاه مدت شما به حافظه بلند مدت برود و هرگز آن را فراموش نکنید.
مغز و عملکرد آن قدم اول در یادگیری یک زبان هست، پس مراقب مغز خود باشید. خواب کافی داشته باشید و غذای سالم بخورید.
برخی تمرین های مرتبط با تقویت دانش لغات و واژگان عبارتند از، انگلیسی چت کنید، انگلیسی سرچ کنید، آهنگ انگلیسی گوش بدید، سریال انگلیسی ببینید و در اوقات فراغت کتاب انگلیسی مطالعه کنید.
و در نهایت به یک نکته مهم اشاره کنم تحقیقات اخیر نشون داده که یادگیری زبان جدید میتونه باعث کاهش آلزایمر در سنین بالا بشه چون زمانی که در حال یادگیری یک زبان جدید هستید، میلیون ها عصب مغزی باید با هم ارتباط برقرار کنند که یادگیری اتفاق بیفته. به همین دلیل این عصب ها فعال نگه داشته میشن و احتمال آسیب های مغزی مثل آلزایمر در آنها کمتر خواهد شد. در زمان یادگیری زبان فعالیت مغز هنگام حفظ کردن لغات و به یاد آوردن آنها به اوج خود میرسد بنابراین یادگیری و یادآوری لغات نقش موثری در فعال نگه داشتن مهم خواهد داشت.
توضیحات عالی، علمی و کاربردی بودند.
سپاسگزارم
من جند روزه دارم نکات حفظ لغت رو اجرا میکنم
نکاتی خوبیه کامل حفظ میشم ولی بازم موقع استفاده هول میشم یادم میره D:
سلام بر شما
چقدر نکات داخل مقاله کاربردی هستند
من دو روزه با این روش ها شروع کردم و انگار کلمات خیلی راحت تر به ذهنم میشینند
واقعا از شما سپاسگذارم
اگه ممکنه بیشتر از این مقالات داخل سایت قرار دهید
Please help me with my language
I can’t remember words and I can’t use them
I just read your content
is it really helpul or not
Mahin
Hi
I hope you are well
Yes of course
Exactlly these excersise are very usefull for everyone .
اشتراکها: حرف تعریف در زبان انگلیسی و نحوه استفاده از آن
مرسی از مقاله خوبتون
مرسی از تو حسین جان
thank U
i try to memorize all the words but unfortunately I forget all of them suddenly
But I use your method to become better in remembring new verbs and nouns later on